L’increïble assassinat d’Ausiàs March

UNA PRODUCCIÓ DEL TEATRE ESCALANTE, CREADA PER CRIT COMPANYIA DE TEATRE

“Excelente.” (Nel Diago, Cartellera Turia)

“Este es un teatro necesario para asegurar el futuro de los patios de butacas. El mejor trabajo de CRIT. Excelente. Preciosa y digna de ver.(José Vicente Peiró, Las Provincias)

“El teatro de CRIT es siempre bello porque sabe cómo dejar a un lado los prejuicios, porque aborda con vigor tanto a clásicos como a contemporáneos, los textos de la Biblia o de Bertolt Brecht. Porque hace reír sin dejar de pensar, y viceversa. (Óscar Brox, revista Détour)

Ausiàs March ha mort. Certament va morir fa segles, però… va morir del tot? Per què hi ha un carrer d’Ausiàs March a cada poble? Per què hi ha escoles, instituts, col·legis majors i tantes altres coses que porten el seu nom? Què significa tot això? Potser que la vida d’un escriptor perdura si la seua obra transcendeix, si es converteix en clàssica, si l’autor mateix es converteix en un símbol? I què signifiquen els símbols per als pobles?

Presentem un espectacle en forma de thriller en què, a partir d’una investigació policial, indagarem les raons d’un assassinat i buscarem el seu culpable. Viatjarem, a través de cançons i música en directe, i a través de la memòria que travessa el temps, a la València de segle XV i a la València de hui. Coneixerem l’Ausiàs March del segle XV i el que hui perdura. Ens emocionarem amb un espectacle de hui per celebrar l’obra d’un dels millors poetes de la història.

Text: Daniel Tormo i Anna Marí
Direcció escènica: Anna Marí
Direcció de moviment: María José Soler
Ajudant de direcció: María José Mora
Intèrprets: Panchi Vivó, Núria Martín, Rebeca Izquierdo, Daniel Tormo i Anna Marí
Música: Panchi Vivó
Espai escènic: Los Reyes del Mambo
Il·luminació: Víctor Antón
Vestuari: Tonuca Belloch
Producció: Josep Valero i María José Casero
Cartell: Aitana Carrasco
Fotografia: Vicente A. Jiménez
Vídeo: Diodo Media
UNA PRODUCCIÓ DEL TEATRE ESCALANTE, CREADA PER CRIT COMPANYIA DE TEATRE

“Excel·lent comèdia d’aventures on el temps se’t passa volant.(Javier Sahuquillo, director i dramaturg)

“Delicioso enredo sobrenatural (…) Montaje estupendo (…) En Crit saben como accionar las palancas y los engranajes de la ficción. Hablar al público, siempre agradecido, y actuar para el público.” (Óscar Brox, revista Détour)

“Después de ver este ‘thriller musical’ uno sale con la sonrisa puesta para toda la semana” (Alfonso Moreira, director del festival Avivament)