el nou tirant

“Un excelente trabajo que necesita, para su total lucimiento, un trabajo actoral y una puesta en escena de mucha entidad. Ya lo fue la que realizó Pep Sanchis hacia 2008 con Anna Marí y Daniel Tormo como protagonistas. Y lo es también este, El nou Tirant, con Anna Marí al frente de la dirección. Una obra dinámica, muy entretenida, con canciones, lances de espadas, duelos verbales y un minimalismo escenográfico digno de tener en cuenta por su eficacia. (…) Magnífico.” (Nel Diago. Cartelera Turia. 08/12/16)

“El triomf d’aquesta obra de la companyia Crit està, precisament, en haver trobat una alternativa escènica per bastir una versió entretinguda d’aquest clàssic”. (Manuel Lillo. El Temps. 06/12/16)

CARTELL TIRANT HORjpg

Dos actors envoltats de llibres. Vint personatges de la primera novel·la moderna d’Europa.

Una experiència trepidant de transformació. Besos furtius, ferides que cremen, traïcions sagnants i la ironia, el somriure i la rialla.

Els actors conten i canten la història de Tirant amb l’emoció amb què va ser escrita en un viatge teatral a través del temps.

Direcció Anna Marí (a partir d’una idea de Pep Sanchis)
Adaptació Pasqual Alapont
Intèrprets Victoria Mínguez i Ramon Rodenas
Escenografia Los Reyes del Mambo
Selecció musical Daniel Tormo
Assessorament musical Mireia Marí
Disseny d’il·luminació Mundi Gómez
Disseny gràfic i fotografia Josep Valero
Col·laboració María José Soler
Duració 60 minuts
Col·loqui posterior 10 minuts

“El nou Tirant contribueix a la divulgació del patrimoni cultural valencià, l’acostament a la nostra literatura clàssica a través d’un treball teatral tan seriós como vitalista. (…) L’espectacle assenta un precedent a l’hora d’apropar-se als clàssics valencians des de l’escena i fer-ho amb èxit.”

Mascarell, P. (2016), “Tirant d’escena”, Tirant, 19, pp. 279-284