l’autora

DaciaMarainiDacia Maraini és una dramaturga, novel•lista i poetessa italiana de prestigi internacional. Va nàixer a Florència el 1937, filla del pioner de l’antropologia Fosco Maraini. Després d’una vida plena d’experiències i dedicada a lluitar contra tot tipus de discriminació, Maraini s’ha convertit en una referència inexcusable i en un símbol de la cultura italiana contemporània. El conjunt i la qualitat de la seua vastíssima obra l’ha erigida en l’autora degana de les lletres italianes. Les seues obres han estat traduïdes a més de vint llengües.

Actualment, segueix publicant i és un rostre conegut i habitual als mitjans de comunicació italians. La seua novel•la Colomba (2004) ha venut més d’un milió d’exemplars. Pel que fa al teatre, Dacia Maraini ha arribat a ser la dramaturga italiana contemporània més traduïda i representada internacionalment. Des dels anys seixanta del segle XX fins avui en dia, la seua producció teatral no ha parat de créixer i d’estar present als escenaris més significatius del món.

Amb Passi Affrettati (Passos Lleugers) ha volgut continuar, des del teatre, amb un compromís que ha mantingut durant tota la vida, el de la lluita pels drets de les dones.