l’origen de les espècies 2.0

L’espectacle ha rebut el suport de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) i el Ministeri d’Economia i Competivitat per ser un valuós mitjà de difusió de la ciència.

“És nou el rigor, la professionalitat, i la capacitat de connectar amb el públic juvenil que tenen les propostes de la companyia CRIT.” (Josep Lluís Sirera. Catedràtic de Teatre a la Universitat de València, crític teatral i dramaturg. Crítica a “Saó”)

Som a l’any 2013. Una jove que, amb desgana, ha d’escriure un treball sobre biologia per a l’institut se sorprén en trobar-se en una cerca per internet amb un jove Charles Darwin en persona. El científic la porta, en un viatge apassionat, a visitar alguns dels moments clau de la història de la ciència, i el mateix Darwin interpreta Newton, Galileu o l’home de Cromanyó. La jove, per la seua banda, li farà conéixer el present, i els dos es preguntaran com i per què alguns descobriments científics han acabat originant avanços meravellosos però potser, també, horribles retrocessos. Així es plantejaran alguns dels debats ètics de l’actualitat (manipulació genètica, clonació, recursos energètics…) Darwin i la jove, és clar, també acabaran creant la seua pròpia història…

Personatges Una JOVE de hui  /  Charles DARWIN  /  Home del PALEOLÍTIC /  Isaac NEWTON  /  Alexander FLEMING

Direcció Carles Montoliu
Text Javier Sahuquillo
Versió valenciana Anna Marí
Intèrprets Laia Sorribes i Marino Muñoz
Ajudant de direcció Daniel Tormo
Música original Panchi Vivó
Assessoria de moviment María José Soler
Escenografia CRIT
Vestuari Culturarts / CRIT
Disseny d’il·luminació Diego Sánchez
Fotografia Josep Valero
Llum i so Calotronik S.L.
Vídeo promocional Diodo Media

Duració 55 minuts
Col·loqui posterior 10 minuts
Idioma Valencià / Castellà

Convierten grandes poetas y novelas en algo vivo e interesante que atrapa a todos los públicos, sin que importe el lugar o el tiempo.” (Antonio Tordera. Catedrático de Teatro en la Universitat de València y director teatral)

portada dossier darwin